Festmat |
Raskt, billig,
kjempegodt og sundt |
|
|
|
|
|
|
Ingredienser |
Brød |
Brød bakt
i form er best |
Smør |
Bruk det
smøret du liker |
Tomat |
Kan godt
være overmodne |
Purre |
Denne bør
være frisk |
Trokomare |
Dette er
urtesalt |
Gulost |
Gjerne
Jarlsbergost |
Oregano |
|
Paprika |
Ikke
nødvendig, men godt |
|
|
|
|
Slik gjør du |
|
|
|
Start med å smøre brødskivene
og legg dem på bakepapir på stekeplate.
Så legger du på finhakkede tomater
som du fordeler jevnt utover skiven
En vanlig tomat rekker gjerne til tre
skiver, kjekt å vite.
Spar litt tomatbiter til pynt til
slutt |
|
|
|
|
Når du er ferdig med tomatene
finhakker du purre og legger på sammen
med tomatene, slik du ser på bildet.
Strø så litt utresalt ( trokomare )
over hele brødskiven.
Spar litt grønn purre til pynt til slutt |
|
|
|
|
Når tomat, purre og urtesalt er
på plass dekker du hele skiven med
gulost. Jarlsbergost er nydelig til
dette.
Du kan gjerne bruke raspet / strimlet ost
det går like greit som skiver.
Osteskiver er greiest dersom du vil pynte
litt på toppen med litt farger. |
|
|
|
|
Pynt litt med små tomatbiter
som du har lagt til side til dette,
sammen med litt grønn finhakket purre.
Her kan du også pynte med rød eller
grønn paprika.
Til sist strør du på litt oregano,
eller
basilikum. her må du prøve deg fram. |
|
|
|
|
Varm stekovnen opp til 225
grader.
Sett brettet med smørbrødene midt i
ovnen i ca 12 til 15 minutter.
Pass litt på her det er forskjell på
ovner.
Når osten har smeltet og begynt å bli
litt gyllenbrun er smørbrodene ferdig. |
|
|
Litt nyttig
til slutt |
Du får
plass til 16 til 20 brødskiver på en
vanlig stekeplate.
På to plater får du plass til mer enn
30 smørbrød, dette er passe til ca 10
gjester, da tre skiver yil hver er et
greit utgangspunkt.
Mozell med eple smaker godt til disse
varme ostesmørbrødene.. |
|
Innkjøp |
Oregano og
Basilikum er noe du får kjøpt i alle
butikker. Trokomare får du bare i
helsekostbutikker, og kanskje i noen
menybutikker. Selskap? Du trenger bare
varme ostesmørbrød. |
|
|
Send denne siden til
venner og kjente |
de bør ikke sitte
sultene å vente.
Linken
finner du nederst
Det
er lov å kopiere oppskriften til privat bruk
Hilsen: Kjell |
|
Se flere av
sidene mine her |
|
|